מירידה של 50% בספיקה, לספיקה אופטימלית בחודשיים
כיצד עזרה תוכנת ARIavCAD לחברת אספקת המים מוראנגה בקניה לפתור בעיה של כיסי אוויר שהותירה 300,000 איש עם אספקת מים לא סדירה.
האתגר
מכון לטיפול במים בקניה חווה ירידה של מעל 50% בספיקה
מכון הטיהור מקבל אספקת מים בגרביטציה, ממקור מים הנמצא במרחק 15 ק"מ בשטח הררי.
המכון משרת אוכלוסייה של 300,000 תושבים מתוסכלים שחוו אספקת מים לא סדירה. המערכת תוכננה לספק 11,000 מ"ק ליום, אך כשלוש שנים מהפעלת המערכת, הספיקה ירדה במהירות לממוצע של 7,000 מ"ק ליום.
בתחילה חשדו מהנדסי האתר כי הירידה בספיקה נבעה מסתימות טין בצנרת וקיוו שהזרימה תחזור לקדמותה לאחר נקיון המערכתֿ, אך נכזבו.
בפועל, הספיקה ירדה ל -5274 מ"ק ליום, מה שגרם למהנדסי האתר לחשוד כי כיסי אוויר בצנרת היא הסיבה הבסיסית לבעיה.
כאשר גבר הלחץ מצד הלקוחות, הצוות וההנהלה, העלו מהנדסי המכון את הנתונים לתוכנת ARIavCAD ויחד עם צוות המהנדסים של .A.R.I בצעו אנליזה לניתוח ופתרון הבעיות.
הפתרון
ניתוח של המערכת בתוכנת ARIavCAD של A.R.I. והחלפה אסטרטגית של שסתומי אוויר
שסתומי האוויר המקוריים שהותקנו במערכת, היו במצב גרוע ונטו לדליפות, מהנדסי חברת A.R.I. המליצו להחליף את כל 36 שסתומי האוויר המותקנים. עם זאת, בגלל מגבלות התקציב, הוחלט להחליף רק 12 שסתומים.
איזה מבין 12 שסתומי האוויר יש להחליף?
שאלה זו נבחנה בתוכנה לפי פרופיל המערכת ב ARIavCAD ( איור 1 ).
האנליזה של ARIavCAD זיהתה את 12 המיקומים החשובים ביותר להחלפה של שסתומי האוויר ובחרה את שסתום האוויר האופטימלי והחסכוני ביותר להחלפת השסתומים המותקנים.
התוצאה
חזרה לספיקה מיטבית - חסכון משמעותי בעלויות והכנסות מוגברות לחברת המים
חודשיים לאחר החלפת 12 שסתומי האוויר, נרשמה עליה מדהימה של 107% בספיקה (ראה באיור 2 שיפור מהחודש ה-3 לחודש ה-5 ). בתוך פרק זמן קצר, חזרה המערכת לספק את הספיקה המתוכננת, למרות שרק שליש משסתומי אוויר הוחלפו.
בזכות השימוש בתוכנת ARIavCAD הצליחו המתכננים ליישם פתרון המתאים לתקציב שבידיהם והחזירו את המערכת לספיקה המתוכננת תוך חודשיים בלבד.
במידה ונשקל פתרון רחב, כמו החלפת הצינור, בחירה נכונה של שסתומי האוויר יכולה לתרום לתאגיד המים חסכון של מילוני דולרים- והתוצאה נכרת בתוך זמן קצר.
תוכנת ARIavCAD המבוססת על כלים אינטרנטיים, איפשרה שיתוף פעולה זורם בין המתכננים בקניה וצוות ההנדסה של חברת A.R.I., מה שהביא לקבלת החלטות מהירה ורכישה יעילה יותר על ידי בעלי העניין – חסכון עצום בזמן ובמאמץ.
לכך נוספה המוטיבציה הגבוהה של הצוות המקומי שהיה מעורב בפרויקט מצליח זה.
והכי חשוב, הספיקה המוגברת הביאה לכך שהלקוחות קיבלו את המים שהם זקוקים להם. לא רק שהתלונות פסקו, אלא שהשימוש המוגבר הביא להכנסות גבוהות יותר לתאגיד המים, מצב של WIN-WIN לכולם.